Ako si zariadiť pracovisko pri práci? Vsaďte na šikovné doplnky

cg 0108

Závidíte svojej sesternici vedenie účtovníctva z exotického Thajska? Kamarát, ktorý si vymenil byt s Nemkou a pracuje celý mesiac z Berlína? Neváhajte a choďte na workation! Predtým sa však postarajte o efektívne pracovisko.

Práca na diaľku je už v súčasnosti alternatívou ku kancelárskej monotónnosti. Niektorí vykonávajú svoje profesionálne úlohy z domu príležitostne, iní na dennej báze. Mnoho spoločností robí z domácej kancelárie zamestnanecký benefit. 

 

Práca mimo domova. Čo si priniesť do práce?

Workation vzniklo spojením dvoch anglických slov: práca - work a dovolenka - vacation. Naberá na obľube, pretože v ére home office umožňuje ísť na zaujímavé miesto bez toho, aby ste si museli brať dovolenku. Môže mať podobu predĺženého pobytu v trópoch alebo týždňového výletu do inšpiratívneho mesta. Bez ohľadu na formu je kľúčovou otázkou počas takýchto pracovných sviatkov spoľahlivý zdroj internetu a elektriny pre „kancelárske“ zariadenia. Aby práca prebiehala hladko a bez prerušenia, čo vám umožní stráviť zvyšok dňa bezstarostným odpočinkom.

Čo by ste si vzali do práce? Pravdepodobne notebook, myš a telefón. Možno slúchadlá. Tieto zariadenia potrebujú elektrickú energiu, preto v batožine nesmie chýbať účinná nabíjačka a káble.

 

Akú nabíjačku na prácu na diaľku?

Ak cestujete len s príručným batohom, rešpektujete každý centimeter priestoru. Preto si určite vyberte vreckovú, no výkonnú nabíjačku, ktorá bude napájať váš ultrabook, tablet či telefón, pričom v batožine zaberie minimum miesta. Pridajte rýchly kábel s koncovkou prispôsobenou vášmu zariadeniu a môžete voľne pracovať so základným vybavením.

Súčasné nabíjanie napríklad notebooku, telefónu a slúchadiel bude možné s vyšším výkonom zariadenia s niekoľkými portami. Ide o väčšiu „kocku“, aj keď nájdete relatívne malé viacportové nabíjačky, ktoré sa neprehrievajú a efektívne odvádzajú teplo.

Opäť - nezabudnite na kompatibilné káble! Snáď bude najvýhodnejšie kúpiť si zostavu šitú na mieru vašim potrebám .

 

Ako si zorganizovať pracovisko pre prácu?

Ergonómia práce je mimoriadne dôležitým aspektom, ale je ťažké nájsť plnohodnotnú a plne vybavenú pracovnú miestnosť na prácu. Stojí za to nájsť si byt alebo izbu aspoň so stolom a pohodlnou stoličkou - koniec koncov, každý deň budete musieť pracovať niekoľko hodín. Notebook je dobré položiť do výšky očí (napr. na kopu kníh) a určite si so sebou zobrať myš. 

Zásuvka nemusí byť nevyhnutne na vhodnom mieste, takže ak máte v úmysle použiť veľa káblov naraz, bude sa vám hodiť rozbočovač, ktorý organizuje váš pracovný priestor. Nebojte sa, v obchodoch nájdete zariadenia, ktoré nezaberú veľa miesta a v skutočnosti vám pomôžu cítiť sa ako v kancelárii. Bonus: niektoré sú vybavené slotom na SD kartu, ktorý vám umožní priebežne nahrávať a retušovať fotografie (vo voľnom čase sa vám určite zíde fotoaparát!). Takéto funkcie s naozaj malými rozmermi má  rozbočovač GC Connect.

 

Elektronika na cestách – na čo si dať pozor?

Pred vytvorením nákupného zoznamu sa len uistite, aké zásuvky sú štandardné v krajine, do ktorej sa chystáte. Možno budete potrebovať cestovný adaptér. Okrem kontroly typu zástrčky sa oplatí uistiť sa, aké je napätie v sieti v krajine, ktorú plánujete navštíviť. Môže sa pohybovať od nízkych 110V až po 240V.

Chystáte sa pracovať na pláži, v autobuse alebo na chate? Vezmite si efektívnu powerbanku. Náš prehľad najpriestrannejších zariadení nájdete tu

Ak cestujete lietadlom, všímajte si, či vybraná powerbanka spĺňa požiadavky dopravcu. GC PowerPlay Ultra s kapacitou 26 800 mAh je najväčšia powerbanka, ktorú si môžete vziať so sebou na palubu. Nabije sa len za 2 hodiny a vďaka štyrom portom vám umožní súčasne nabíjať notebook, tablet aj smartfóny.