Ako vybrať najvhodnejšiu powerbanku pre váš smartphone?

Ako si vybrať tú najlepšiu PowerBanku pre svoj smartphone?

Ako a ktorú powerbanku si mám vybrať pre môj smartphone? Dnes budeme zvažovať, čo hľadať pri výbere tej najlepšej powerbanky pre váš telefón tak, aby ste boli s výberom čo najspokojnejší.

PB úvod

  1. Veľkosť batérie v telefóne

Najčastejšou otázkou, ktorú počujeme je „koľko krát je schopná powerbanka nabiť môj telefón?“. Neexistuje žiadna správna odpoveď na túto otázku. Jednou z najdôležitejších vecí, ktorou je to možné zistiť, je celková kapacita batérie vášho smartphonu. Tá sa môže pohybovať od niečo viac ako 1000 mAh až po 4000 mAh.

Samozrejme skutočnosť, že vaša batéria v telefóne má kapacitu 2550 mAh neznamená, že powerbanka s kapacitou 5200 mAh ju nabije dvakrát. Je potrebné mať vždy na pamäti, že počas nabíjania dochádza k nevyhnutnej energetickej strate, ktorá môže znížiť skutočnú účinnosť powerbanky až o 75%. Je to úplne prirodzený jav s ktorým je potreba počítať.

Ďalším z faktorov, ktorý môže spôsobiť, že powerbanka nevyzerá dostatočne efektívne je skutočnosť, že pripojený telefón stále využíva energiu prostredníctvom aplikácií a modulov bežiacich na pozadí.

Najlepším riešením je, aby powerbanka mala kapacitu aspoň tri krát väčšiu, ako je kapacita samotného smartphonu. Samozrejme, ak potrebujeme nabíjačku len pre núdzové situácie, môžeme sa rozhodnúť pre model powerbanky s menšou kapacitou.

PB1_1

  1. Parametre powerbanky

Ak ste vlastníkom smartphonu, ktorý umožňuje rýchle nabíjanie, stojí za výber správnej powerbanky, ktorá podporuje nabíjanie 2,1 A alebo viac. Vďaka tomu je možné dosiahnuť až dvojnásobne rýchlejší nabíjací čas  v porovnaní s inými modelmi. Intenzita 2,1 A tiež prevyšuje väčšinu stacionárnych nabíjačiek.

Všetky väčšie modely majú rýchlejší nabíjací port, ale nezabudnite na to, že táto možnosť vám nepomôže, ak váš telefón nie je kompatibilný so samotným portom. Nižšie môžete vidieť niekoľko modelov powerbánk, ktoré majú rýchly port nabíjania.

PB rychly 1

PB rychly 2

PB rychly 3

  1. Potreba a štýl

Ďalšia vec, ktorá nás zaujíma pri výbere powerbanky pre náš smartphone je čisto subjektívna. Musíme popremýšľať, čo od našej prenosnej nabíjačky očakávame. Stačí, aby sme mali kompaktný vreckový model, ktorý nás zachráni, keď sa ukáže, že musíme zostať na univerzite dlhšie, alebo asi 20000 mAh, ktoré nás počas výletu do Barcelony nabije až 8 krát.

Posledná vec je samozrejme štýl. Minimalistická, vkusná miniatúra vo farbe magnólie, alebo možno zlatý doplnok? Nech sa páči, u nás si istotne vyberiete to pravé pre váš vkus.

pb ruz