Cestovná nabíjačka - ako si vybrať tú správnu?

cestovná nabíjačka 1

Bez ohľadu na to, ako často alebo ako ďaleko cestujete, vo vašom kufri alebo príručnej batožine by sme určite našli pribalenú nabíjačku. V závislosti od toho, koľko vybavenia si so sebou vezmete, môžete dokonca potrebovať niekoľko rôznych zdrojov nabíjačiek. Čo keby sme vám povedali, že jedna bude stačiť? Zistite, ako ušetriť miesto v batohu a na čo si dať pozor pri výbere multiportovej nabíjačky!

Cestovná nabíjačka – prečo sa oplatí?

Telefón, fotoaparát, slúchadlá, notebook, powerbanka – jedno z týchto zariadení určite nájdete vo svojej batožine. Každý z nich môže vyžadovať inú nabíjačku. Zaberajú príliš veľa miesta a sú zbytočnou záťažou. Riešením je cestovná nabíjačka, ktorá vám umožní napájať viacero zariadení súčasne. Uvoľníte miesto v kufri, skrátite čas nabíjania jednotlivých zariadení a ušetríte si starosti. Znie to skvele, však? Pri výbere nástennej nabíjačky, ktorú si vezmete na cesty, dbajte na  počet portov, ktorými je vybavená, a jej parametre – najmä  výkon. 

USB nabíjačka s niekoľkými portami - výhody riešenia

USB multiportové nabíjačky nie sú nič iné ako ekvivalenty klasickej nástennej nabíjačky, ktoré sú vybavené niekoľkými rôznymi USB portami. Na trhu sú dostupné zariadenia v rôznych konfiguráciách, pričom najpopulárnejšie modely disponujú minimálne jedným USB-C a jedným USB-A portom. Prečo? Výrobcovia sa chcú prispôsobiť aktuálnym požiadavkám mobilných zariadení, ktoré čoraz častejšie využívajú USB-C port. Vďaka nemu môžeme nabíjať nielen telefón, ale aj ultrabooky a notebooky. USB-A nám na druhej strane umožňuje napájať doplnkové zariadenia – slúchadlá, nabíjačky batérií a všetky kompatibilné zariadenia. 

cestovná nabíjačka 2

Pripojením viacerých zariadení k jednej nabíjačke šetríme čas, priestor a môžeme lepšie ovládať domáce (alebo kancelárske a mobilné) powercentrum. Toto riešenie je ideálne na cestovanie – jedno zariadenie namiesto niekoľkých rôznych nám umožní ušetriť miesto v kufri. Sieťovú nabíjačku môže využívať viacero ľudí súčasne – tým sa hádka o napájacie zdroje a obrovská úspora času končí. Ktoré zariadenie si vybrať?

Zmestí sa do vrecka - GC PowerGaN 65 W

Ak hľadáte USB nabíjačku, ktorá bude napájať niekoľko rôznych zariadení súčasne, venujte pozornosť najnovšiemu zariadeniu značky Green Cell. GC PowerGaN 65 W je viacportová USB nabíjačka s celkovým výkonom 65 W. Do výbavy dostala dva USB-C porty s technológiou Power Delivery, ktorá bude napájať najnovšie zariadenia, akými sú Apple MacBook Pro, Dell XPS resp. Nintendo Switch. Dodatočný port USB-A Ultra Charge umožňuje okamžité napájanie akéhokoľvek iného kompatibilného zariadenia. Port USB-A je navyše kompatibilný s technológiou rýchleho nabíjania Apple 2.4A, QC 3.0, Huawei FCP a Samsung AFC. 

cestovná nabíjačka 3

Tím Green Cell R&D použil na vytvorenie nabíjačky technológiu GaN. Čo to znamená? Komponenty, ktoré boli predtým vyrobené z kremíka, boli nahradené nitridom gália. To umožnilo väčší odvod tepla a usporiadanie komponentov bližšie k sebe. Vďaka tomu je PowerGaN 65 W extrémne kompaktný a menší ako iné riešenia tohto typu, ktoré majú podobný výkon. 

GC PowerGaN sa osvedčí nielen pri cestovaní. Je to nabíjačka, ktorú navyše s radosťou využijete každý deň. Umožní vám usporiadať si priestor okolo vás a zlepší vaše skúsenosti s napájaním spotrebnej elektroniky. 

Zariadenie je dostupné na našej stránke.