Top 10 Powerbánk 2017/2018

 

zima_1

Vianočný čas a s ním spojená darčeková sezóna je ideálnou príležitosťou na vytvorenie zoznamu tých najlepších powerbánk, ktoré u nás nájdete.

Faktom je, že modely s vyššou kapacitou sú oveľa viac populárne. Zdá sa však, že už takmer všetci používajú svoje smartphony a iné zariadenia vo veľmi vysokom objeme, a preto je potreba dobíjania čoraz častejšia. Skutočnosť, že tento trend je silný dokazuje fakt, že sa v rebríčku nachádzajú len dva modely s kapacitou nižšou ako 10 000 mAh.

Prezrite si tie najlepšie powerbanky na prelome rokov 2017/2018.

 

10. Romoss Sense 4P 10 400 mAh

Tento model je jedinou powerbankou v zozname, ktorá je vybavená LED displejom informujúcim o tom, koľko energie ešte v zariadení ostáva. Riešenie nie je veľmi populárne z dôvodu zvýšených nákladov, ale pre užívateľov je to veľká výhoda. Môžu presne vedieť, koľko energie v zariadení ostalo a dokonca môžu prehliadať Facebook alebo čas na odloženie smartphonu na stav odpočinku.

 PB10

9. Green Bell PB80

Tento veľmi malý a tenký model je skvelým riešením pre vaše rozptýlenie. Vďaka vstavanému káblu sa už nemusíte obávať, že vaše zabúdanie Vám zabráni nabíjať svoj telefón prípadne iné zariadenie. Kábel má konektor typu micro USB, ale výrobcovia taktiež nezabúdajú na používateľov Apple zariadení. Pod káblom je šikovne umiestnená skrinka s adaptérom na výstup Lightning. Aj napriek svojej malej veľkosti, má powerbanka veľmi slušnú kapacitu 5 000 mAh.

PB98. Romoss Skinny 3 000 mAh

Kompaktnejší model pravdepodobne neexistuje. Tento model s hmotnosťou len 76 gramov a s hrúbkou 5,6 mm padne do každého vrecka prípadne peňaženky a rozhodne Vám nebude zavadzať. Tenký a štýlový model s vysoko účinným nabíjaním je ideálnou voľbou pre zaneprázdnených ľudí, ktorí nepotrebujú veľké množstvo energie, ale za to hodnotia kvalitu a estetiku.

PB87. Xiaomi 2C 20 000 mAh

Jedným z najobľúbenejších XL modelov bol už dlhší čas model Xiaomi 20 000 mAh s charakteristickým a odolným krytom. Tento model bol nahradený revidovanou verziou. Tentoraz zariadenie používa líthium-polymérové články, tým sa zvýšila účinnosť a pridal sa modul Qualcomm Quick Charge 3.0. Vďaka týmto vylepšeniam sme model Xiaomi museli zaradiť medzi tie najlepšie powerbanky a jeho popularita sa nepochybne zvyšuje.

PB7

 

6. Romoss sailing 6, 20 800 mAh

Powerbanka Romoss sailing 6 je model s najväčšou kapacitou v aktuálnom rebríčku. Powerbanka je vybavená mimoriadne pevnými článkami. Model v sebe zahŕňa vysoko výkonné články Samsung SDI so zvýšenou kapacitou. Vďaka tomu sa zvyšuje nielen množstvo energie v prenosnej nabíjačke, ale aj jej dlhodobá životnosť.

PB65. Green Cell PB93 20 000 mAh

Jeden z väčších modelov v zozname je vybavený modulom Quick Charge 2.0 Green Cell PB93. Spolu s mierne väčšími rozmermi ide ruka v ruke sila nabíjania samotnej powerbanky na všetky pripojené zariadenia. Nabíjací port je USB-C. Tento model si najčastejšie vyberajú ľudia, ktorí potrebujú vysokú účinnosť, vytrvalosť, ale aj hodnotné a praktické riešenia. Powerbanka je vybavená dvojitým LED svietidlom, čo je veľmi veľkou výhodou pre ľudí, ktorí ju využívajú v teréne.

PB54. Romoss – séria Solo

Kľúčom k úspechu týchto modelov je ich jednoduchosť, avšak v neposlednom rade musíme vyzdvihnú aj ich spoľahlivosť a „bežnosť“. Powerbanky predstavujú všetko to, čo potrebujeme vo veľmi estetickom, minimalistickom a bielom plášti. Dva nabíjacie porty, výrazný a jasný indikátor stavu batérie (vo verzii zobrazovania plus), vysoká účinnosť a rýchle nabíjanie. Ďalšou výhodou je technológia FitCharge, ktorá spočíva v presnom nastavení parametrov nabíjania na pripojené zariadenie, čo výrazne zvyšuje účinnosť a bezpečnosť. Stručne povedané, séria Solo je tá najlepšia powerbanka (v dôsledku jej jednoduchosti a spoľahlivosti).

PB43. Xiaomi 10 000 mAh v1

Áno, toto nie je chyba v zozname. Kedysi najpredávanejšiu powerbanku sme zaradili až na 3 pozíciu rebríčka. Avšak všestrannosť tohto modelu stále priťahuje veľa ľudí a vôbec sa nedá povedať o radikálnom poklese popularity modelu Xiaomi. Klasická powerbanka je stále spoľahlivým zariadením s veľmi pohodlným tvarom a vysoko kvalitnými článkami. Bohužiaľ, čoraz bežnejšia technológia nabíjania Qualcomm Quick Charge je niečo, čo modelu chýba, najmä ak používame novšie telefóny.

PB32. Green Cell PRO PB108 10 000 mAh

Green Cell PRO PB108 je bezpochyby najuniverzálnejšou powerbankou v našom zozname. Tým, že sú na panely umiestnené porty lightning, micro USB a USB-C je powerbanka pripravená na každú vzniknutú situáciu. Vďaka tomuto riešeniu je možné powerbanku nabíjať všetkými dostupnými nabíjačkami do telefónu, bez ohľadu na to, či pochádza z iPhone alebo z najnovšieho Samsungu. Ďalšou výhodou sú dva výstupné USB porty s rôznym výkonom – 1A, 2,1A. Model je predávaný v dvoch elegantných prevedeniach – strieborná a šedá.

PB21. Xiaomi 10000 mAh v2

Najpredávanejšia powerbanka bola nakoniec vylepšená na verziu 2.0. Druhá verzia prenosnej nabíjačky značky Xiaomi s kapacitou 10 000 mAh bola výrazne zúžená vďaka použitiu líthium-polymérových buniek. Ďalšou výhodou je vybavenie powerbanky modulom rýchleho nabíjania Qualcomm Quick Charge a podpora USB-C portu. Zmena bola nevyhnutná. Zariadenie je jednoducho lepšie v každom ohľade a bolo vecou času vylepšiť verziu.

PB1