Viete správne nabíjať váš smartphone?

Nabíjanie telefónu je činnosť ktorú človek opakuje každý jeden deň. Málokto si uvedomuje, že je to viac než len zapojenie telefónu do sieťovej zásuvky a čakanie na dosiahnutie úrovne nabitia batérie na 100%. Správne nabíjanie telefónu môže zabrániť možnej nutnosti výmeny batérie za novú.  Dodržiavaním týchto jednoduchých krokov môžete zvýšiť energetickú účinnosť telefónu a odstrániť potrebu nabíjania batérie niekoľkokrát za deň.

Nabíjať telefón skôr, ako bude úplne vybitý?

Po celé roky existovalo presvedčenie, že nabíjanie telefónu pred úplným vybitím znižuje kapacitu batérie (predtým sa používal iný typ batérie do mobilného telefónu). Tento problém sa netýka najnovších smartphonov. Telefón môžete ľahko napájať v akomkoľvek stave nabitia batérie. Moderné telefóny je lepšie nabíjať často, ale krátko. Nabíjanie z nuly na sto sa neodporúča. Ak je batéria úplne vybitá, výsledkom bude jej zlý výkon. Okrem toho 100% nie je vždy hlavným cieľom. 90% nabitá batéria viac vydrží z dlhodobého hľadiska.

blog nab2

Ako správne nabiť batériu v telefóne?

Už vieme, že je lepšie dávať pozor na úplné vybitie telefónu a na 100% nabitie. Prebíjanie batérie je ďalším dôležitým problémom. Mnoho moderných modelov má ale proti tomu špeciálnu ochranu. Kedy sa batéria najčastejšie nabíja? Veľa ľudí dobíja alebo úplne nabíja svoje smartphony v noci. To predstavuje hrozbu pre samotnú batériu v telefóne.  Ak držíte úplne nabitý telefón pod napätím, skráti sa výdrž batérie. Najlepšie je udržiavať úroveň nabitia batérie okolo 90%.

blog nab3

Používajte správne nabíjačky

Správne nabíjanie batérie telefónu nie je možné dosiahnuť bez vhodnej nabíjačky. Výrobné nabíjačky, ktoré sú v balení s telefónom môžu časom zlyhať. Často sú slabé 0,5A alebo 1A, nevyužívajú možnosť rýchleho nabíjania. Ak si chcete kúpiť novú nabíjačku, musíte venovať zvýšenú pozornosť tomu, či je zariadenie skutočne prispôsobené potrebám vášho smartphonu. Ak hľadáte správne nabíjačky pre váš smartphone, nech sa páči, zoznámte sa s našou špeciálnou ponukou. Nabíjačky podporujú technológiu rýchleho nabíjania Quick Charge a Power Delivery. Umožňujú nabíjať telefón za niekoľko minút, nie niekoľko hodín. Nech sa páči.