Výmena batérie JBL bluetooth reproduktora

jbl 1205

Reproduktory Bluetooth predstavujú jednoduchý a pohodlný spôsob počúvania hudby všade, kam vás nohy zavedú. Zariadenia tohto typu si čoraz častejšie vyberajú moderne orientovaní používatelia. Prenosný reproduktor si môžete vziať kamkoľvek, pripojiť sa k nemu z telefónu a počúvať svoje obľúbené skladby v teréne.

Batérie v bluetooth reproduktoroch sa však časom opotrebujú. Každý nasledujúci nabíjací cyklus znižuje základnú kapacitu batérie na minimálnu mieru. Výsledkom je, že reproduktor musí tráviť stále viac času pripojený k nabíjačke.

V tomto článku vám ukážeme, ako vymeniť batériu v bluetooth reproduktore JBL krok za krokom. Schéma je veľmi podobná pre väčšinu prenosných reproduktorov značky, ako sú série Xtreme, Flip alebo Charge.

Ako vymením batériu v reproduktore JBL?

1. Nájdite šev na spodnej strane reproduktora
2. Pomocou ostrého nástroja jemne roztiahnite šev. Veko je uchytené plastovými úchytkami, pri odopínaní budeme počuť charakteristický zvuk.
3. Jemne nadvihnite puzdro na pántoch vo vnútri.
4. Odstráňte 6 skrutiek, ktoré držia basy.
5. Po odskrutkovaní všetkých skrutiek by sa basa mala dať ľahko vybrať, oba radiátory sú identicky zaistené. Podobne bod 4 by sa mal zopakovať na oboch stranách.
6. Vo vnútri zipsu sú 3 dodatočné skrutky, ktoré je potrebné odstrániť.
7. Po odstránení zipsu uvidíte panel s 8 dodatočnými skrutkami na odskrutkovanie. Po ich odskrutkovaní jemne zdvihnite kryt.
8. Jemne vyberte batériu zo zariadenia a vymeňte ju za novú.

Výmena batérie v bluetooth reproduktore JBL nie je veľmi komplikovaný ani časovo náročný proces. Vďaka tomu výrazne predlžujeme životnosť zariadenia, ušetríme na kúpe nového a môžeme si dlhé hodiny užívať obľúbenú hudbu, ktorá nás vždy sprevádza.