3 hlavné dôvody prečo mať náhradnú batériu do vášho aku náradia

aku bateria titulna

Ako človek z dediny a veľkého domu som už odmalička inklinoval k rôznym náradiam, ktoré mal môj otec v garáži. Vŕtačky, brúsky alebo skrutkovače boli zariadenia, ktoré boli u nás zapnuté takmer každý deň a ja ako malé dieťa som obdivoval otca ako ľahko a jednoducho s nimi narába.

Dnes, keď mám 25 rokov a samostatný rodinný život pred nosom ešte viac sa zaujímam o celkové fungovanie aku náradia, ktoré potrebujem pri výstavbe a budovaní vlastného domova.

Moji priatelia sú už tzv. majstri – či je to značka Makita, Bosch, Festool, Black & Decker, DeWalt,... všetky už majú odskúšané a vedia jednoznačne určiť, ktorá je tá pravá pre danú prácu na dome. Veľa sa od nich naučím pri stavaní napr. kuchynského nábytku alebo pri kladení podlahy. Bez samotných skrutkovačov alebo brúsok by sme to zvládli len veľmi ťažko. Pri takejto práci je veľkou výhodou používať akumulátorové náradia s dlhotrvajúcou batériou.  

Takže poďme k veci


  1. Často vybitá batéria

Vzniknuté komplikácie a oneskorenia sú pri renováciách na každodennom poriadku. Dokonca aj keď sa dopredu pripravíme a cez noc úplne nabijeme batériu do nášho aku náradia, nemusí to stačiť. Často sa stalo, že sme prácu museli na pár hodín prerušiť z dôvodu vybitej batérie. Aj keď je nabíjačka na batérie do aku náradia hneď po ruke – sme odsúdení na čakanie na jej opätovné nabitie. To nám prirodzene vytvára zbytočné plytvanie časom, ktorý sme mohli využiť inak.

Na tento problém máme dva riešenia. Prvé riešenie spočíva v zakúpeniu náhradnej batérie do aku náradia. Jedna batéria sa používa a druhá je na nabíjačke. Hneď ako sa vybije ich stačí len prehodiť a môžeme pokračovať v práci. Druhá možnosť je zakúpiť si batériu s vyššou kapacitou. Aku náradie taktiež umožňuje použitie batérie s kapacitou, ktorá je oveľa väčšia ako pôvodná. Pre niektoré akumulátory to predstavuje zdvojnásobenie pracovného času.

Samozrejme tieto batérie nájdete u nás v ponuke batérií pre aku náradie. Všetko čo je potreba urobiť, je zadať presný model batérie pre vaše aku náradie a v podrobnom popise zistiť existujúce kapacitné verzie. Na obrázku môžete vidieť dve verzie batérií do aku náradia - štandardnú (3000 mAh) a zväčšenú (7500 mAh).

batéria do aku naradia 1

  1. Šikovnosť/nešikovnosť

Ako už pravdepodobne viete, stavba alebo renovácie si od nás vyžadujú určitú schopnosť akrobacie. Len málokedy sa stane, že nevznikne náhodná situácia, kde môžeme napríklad stratiť rovnováhu a naša vŕtačka nám spadne na betón. Takýto pád môže poškodiť články v batérií, čím sa samotná batéria stane nepoužiteľnou.

Počas renovácií sa musíme vysporiadať s rôznymi nepríjemnosťami, ktoré sa môžu stať, avšak nikdy nie na úkor zdravia. Vždy je predsa lepšie stratiť jeden pracovný deň ako jeden z vašich prstov.

batéria do aku naradia 2

S akumulátorovým náradím vám pôjde všetko ľahšie a jednoduchšie. Avšak veríme že nie tak, ako robotníkovi na obrázku nižšie.

  1. Nečakaná porucha batérie

Batéria do aku náradia, ako každá iná, má určitú silu a počet cyklov, ktoré je možné prebiť. Bez ohľadu na to, aké kvalitné sú články v batérií, aj po správnom používaní každá raz prestane fungovať. To je prirodzený priebeh funkčnosti batérií. Samozrejme, podľa Murphyho zákona sa to vždy deje v tom najhoršom možnom momente. Verte mi, vždy to tak funguje.

V čase poruchy sa už nemôžeme spoliehať na dobíjanie batérie a jediným riešením je výmena batérie. Predstavte si, že sa to stane keď príslušenstvo pre vaše aku náradie je minimálne 150 km od vás a zvyšných 9000 skrutiek budete musieť pracne otáčať skrutkovačom. Na záver vám poskytneme pohľad na tzv. „majstrov akrobatov“, precvičujúcich veľmi náročnú gymnastickú zostavu pri stavbe domu.

majtri akrobati

V našej ponuke nájdete veľké množstvo batérií pre vaše aku náradie, ktoré vám uľahčia život.