Kúpa meniča napätia

Ešte stále váhate nad kúpou meniča napätia?

Možností ako a kde ho môžete využiť je veľmi veľa. Či už v osobných autách alebo nákladných, obytných prívesoch, kemping alebo dokonca na lodiach a člnoch...

vsad na mobilnosť menič inv

Toto šikovné zariadenie prevádza jednosmerné 12V napätie z vašej batérie v aute na striedavé 230V napätie, ktoré sa nachádza v bežných domácich elektrických zásuvkách. Menič napätia teda môžete použiť kdekoľvek na používanie spotrebičov na 230V v mieste, kde nie je dostupná elektrická energia.

Ste na chate s rodinou a chcete si pozrieť zaujímavý film?

Stačí zapojiť menič na zdroj jednosmerného napätia (auto alebo autobatéria) a môžete ihneď napríklad nabíjať notebook, sledovať TV alebo prípadne používať mikrovlnku alebo chladničku v pohodlí.

INV2

Ceny meničov sú rôzne. Závisia od veľkosti ale taktiež aj od typu.

Meniče s čistou sínusovou vlnou produkujú výstupné napätie, ktoré má tvar takmer dokonalej sínusoidy. Je vhodný pre citlivé zariadenia ale aj iné, napríklad rádiostanice, lekárske prístroje, meracie prístroje a pod. ale taktiež je možné napájať aj bežné spotrebiče. Tento typ meniča je výrazne drahší ale neskôr v praxi máte istotu, že nenastane pri prevádzke žiaden problém.

Samozrejme tým nechcem povedať, že s meničom s modifikovanou sínusovou vlnou nastanú prípadné komplikácie. Tento typ meniča produkuje výstupné napätie tzv. „hladkej“ sínusovej vlny, ale celkový priebeh sínusovky je laicky povedané trocha „kostrbatý“(viď. obrázok nižšie). Meniče s modifikovanou sínusovou vlnou sú samozrejme lacnejšie a je možné ich využívať s väčšinou elektrických spotrebičov a zariadení z domácností.

čista a modifikovaná