Elektronické prístroje na cestách, ktoré musíte mať

Bez ohľadu na to, kam a na ako dlho cestujeme, existujú elektronické vychytávky, ktoré sa nám vždy budú hodiť. Oplatí sa ich vziať so sebou a zabudnúť na problém s vybitými batériami.

Záložný zdroj

V každodennom živote powerbanky využívame veľmi často, no práve počas cesty sa powerbanka stáva nenahraditeľným zdrojom energie. Vďaka nej môžeme dobíjať či nabíjať telefón v situácii, keď nemáme prístup k bežnej zásuvke. Myslím, že nemusíme nikoho presviedčať, že vybitá batéria telefónu je pri cestovaní veľmi nežiaduca situácia. Telefón je náš sprievodca. Na internete si môžeme kedykoľvek skontrolovať cestovný poriadok verejnej či medzimestskej dopravy, kúpiť si letenku, prejsť leteckým check-inom alebo pomocou prekladača komunikovať v pre nás neznámom jazyku. Preto sa oplatí dbať na to, aby ste mali powerbanku vždy po ruke.

gadgets na cestách

Na kratšie cesty si môžete zobrať ľahšiu výbavu s menšou kapacitou. Mnohé power banky majú aj vstavanú baterku, ktorá môže byť na cestách veľmi užitočná. Na dlhšie cesty sa oplatí zaobstarať si výkonnejšie zariadenie.

Cestovný adaptér 

V batožine každého cestovateľa sa určite nájdu nabíjačky na všetky elektronické zariadenia, ktoré si so sebou berie. Na svete je však viac ako desiatka rôznych elektrických zásuviek, takže ak často cestujete do zahraničia, určite ste sa už stretli so situáciou, že zástrčka nabíjačky nepasuje do zásuvky. Tento problém sa dá ľahko vyriešiť, ak si so sebou vezmete univerzálny cestovný adaptér. Toto malé a lacné zariadenie vám umožní používať zásuvky vo viac ako 150 krajinách vrátane krajín ako: Anglicko, Austrália, Čína, Japonsko, USA a mnoho ďalších.

gadgets na cestách

Fotograf na cestách - užitočné príslušenstvo

Cestovanie a fotografovanie idú takmer vždy ruka v ruke. Najčastejšie na fotenie používame smartfón, no pri prechode do nového prostredia sa oplatí vziať si so sebou profesionálnejšiu foto výbavu. Pri tejto príležitosti sa oplatí uistiť sa, že tieto zariadenia môžeme vždy použiť. Čo nám s tým môže pomôcť?

Náhradná batéria do fotoaparátu

Nikto z nás by nechcel zažiť chvíle, keď sa nám kvôli vybitej batérii vo fotoaparáte nepodarí zachytiť krásnu krajinu alebo výnimočný moment na cestách. Nie vždy máme možnosť nabíjať batériu fotoaparátu a aj keď takáto možnosť existuje, nemôžeme fotoaparát nejaký čas používať. Takýmto situáciám sa dá účinne predísť tak, že si so sebou vezmete náhradnú batériu do fotoaparátu. Vďaka tomu sa po návrate budete môcť pokochať krásnymi fotografiami urobenými počas cesty.

Náhradné batérie pre fotoaparát Battery World

Náhradná batéria pre dron

Určite sa medzi našimi čitateľmi nájdu fanúšikovia filmovania a fotografovania s dronom. Počas cestovania nie je vždy jednoduché nabiť batériu dronu a doba letu na jednu batériu je zvyčajne dosť krátka (v priemere asi 20-25 minút). Preto sa oplatí mať so sebou náhradnú batériu do dronu, aby ste zachytili krásu krajiny, ktorú počas cesty uvidíme.

Čo potrebujete pri cestovaní autom?

Nabíjačka do auta

Nabíjačka v aute je nepostrádateľným pomocníkom pri každej ceste autom. K nabíjačke môžete pripojiť smartfón, autokameru alebo zariadenie, ktoré slúži ako GPS. Pre efektívne a veľmi rýchle nabíjanie telefónu sa oplatí zvoliť zariadenie s funkciou Power Delivery, ktorá nám umožní nabiť telefón až 5x rýchlejšie. Ak chcete svoj prenosný počítač nabíjať počas cesty autom, oplatí sa zaobstarať si špeciálnu autonabíjačku pre notebooky, ktorá nám umožní používať naše zariadenie aj v situácii, keď nemôžeme použiť stacionárnu zásuvku.

Autoelektronika Battery World, Green Cell autonabíjačka, autonabíjačka

Kamera do auta

Pri výbere cesty autom by ste mali myslieť na kúpu autokamery, ktorá vám pomôže cestovať bezpečne a v prípade kolízie dokáže zachytiť priebeh nehody. Môžeme ho použiť aj na nahrávanie iných záberov ako len tých automobilových. Je však potrebné pripomenúť, že v niektorých krajinách (napr. Rakúsko) je jej používanie nezákonné a môžeme čeliť finančným sankciám.

Konvertor do auta

Ak sa chystáme na dlhší výlet do lona prírody, neodmysliteľnou pomôckou bude auto striedačka. Nabijete s ním základné elektronické zariadenia, ako sú smartfóny či notebooky, ale aj elektroniku a drobné domáce spotrebiče. Prevodník môže byť užitočný najmä v kempingu alebo inom mieste bez neustáleho prístupu k elektrine.

Zhrnutie

Dúfame, že vyššie uvedený zoznam elektronických zariadení uľahčujúcich cestovanie bude pre vás užitočný. Prajeme vám všetkým úspešné výlety (víkendové aj dovolenkové), pozývame vás nakupovať v našej predajni a ak máte nejaké otázky, tešíme sa na vás v komentároch.