Ako vybrať správnu batériu do telefónu? Na čo sa zamerať pri výbere novej batérie?

ako vybrať bateriu 1

Ak sa o svoj smartfón budete starať, pravdepodobne vám bude slúžiť pekných pár rokov. Je však veľmi pravdepodobné, že prvým komponentom, ktorý sa opotrebuje, bude jeho batéria. Je to jeden z najpoužívanejších dielov a má obmedzenú životnosť. Našťastie sa dá ľahko a lacno vymeniť, čím zariadenie dostane druhý život. Na čo nezabudnúť pri výbere novej batérie do telefónu?

V tomto článku sa dozviete:

  • na aké parametre si dať pozor pri výbere novej batérie do telefónu,
  • ako priradiť novú batériu ku konkrétnemu modelu telefónu,
  • čo má spĺňať dobrá batéria smartfónu.

ako vybrať bateriu 2

Čo treba zvážiť pri výbere batérie do telefónu?

Na trhu nájdete množstvo batérií do smartfónov. Stretnete sa s originálnymi modelmi, ale aj s lacnejšími náhradami. Druhá možnosť nemusí byť vôbec na škodu. Práve naopak – náhrady sa často ukážu ako výhodnejšie riešenie. Aby ste si mohli byť istí, vyberte si renomovanú spoločnosť a overte kľúčové parametre vybranej batérie a porovnajte ju so špecifikáciami pôvodnej batérie. V prvom rade sa sústreďujte na:

Kapacitu batérie

Toto je nepochybne najdôležitejšie kritérium pri výbere batérie do telefónu. Táto hodnota je uvedená v miliampérhodinách (mAh). Čím je vyššia, tým dlhšie môže batéria fungovať na jedno nabitie. V moderných smartfónoch možno 4 000 - 5 000 mAh považovať za štandard.

Ak chcete vymeniť pôvodnú batériu za väčšiu batériu, môžete tak urobiť bez obáv. Pokiaľ bude náhrada pasovať na váš smartfón, ďalšie miliampérhodiny nebudú pre zariadenie záťažou. Toto je jeden z argumentov v prospech výberu batérií od iných spoločností – výrobcovia telefónov najčastejšie neuvoľňujú na trh vylepšené batérie, čo znemožňuje upgrade zariadenia.

Životnosť batérie

Pri výbere nových batérií do mobilných telefónov sa oplatí venovať pozornosť aj ich životnosti. Tento parameter zodpovedá počtu nabíjacích cyklov, po ktorých batérie začnú strácať svoju kapacitu. V závislosti od kvality článkov je možné smartfón vybiť napríklad 250, 500 alebo aj 1000-krát bez straty kapacity batérie.

Bezpečnosť

Väčšina moderných vysokokvalitných lítium-iónových batérií je vybavená množstvom ochranných prvkov, ktoré ich okrem iného chránia pred:

  • prebíjaním,
  • účinkami extrémnych teplôt,
  • skratom,
  • hlbokým výbojom.

Pre zaistenie bezpečnosti a pohodlia pri používaní telefónu si vyberte batériu z pevných komponentov!

Ako vložiť novú batériu do mobilného telefónu?

Výmena batérie v telefóne zahŕňa potrebu vybrať si náhradu, ktorá bude ideálne vyhovovať danému modelu. Ak chcete byť plne kompatibilný, je najlepšie skontrolovať presný názov vášho smartfónu a objednať si buď rovnakú originálnu batériu, alebo ekvivalent od inej značky.

Kde nájdem informácie o modeli batérie?

Android – Nastavenia telefónu / Informácie o zariadení / Číslo modelu

iOS - Nastavenia / Všeobecné / Toto zariadenie / Model

Keď presne viete, aký telefón máte, zadajte jeho názov do vyhľadávača obchodu. Odporúčame vám použiť našu webovú stránku, ktorá na základe takejto požiadavky zobrazí všetky náhrady zodpovedajúce vášmu modelu smartfónu.

Z dostupných produktov si vyberte ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim očakávaniam. Riaďte sa vyššie uvedenou kapacitou batérie a jej životnosťou. Ako dôležité sa ukážu aj bezpečnostné opatrenia, ktoré vám zaručia dlhodobú a pohodlnú prevádzku zariadenia.

ako vybrať bateriu 3

Originál alebo náhrada?

Mnoho ľudí predpokladá, že najlepšia batéria pre ich telefón bude originálny produkt tej istej značky. Takéto riešenie samozrejme zaručuje dokonalé prispôsobenie a bezporuchovú prevádzku, ale je spojené s nutnosťou vyšších nákladov. Z tohto dôvodu sa oplatí zaujímať aj o ponuky iných firiem – predovšetkým tých, ktoré sa špecializujú na výrobu batérií.

Obrovský výber batérií dostupných na trhu znamená, že pre svoj smartfón ľahko nájdete spoľahlivú náhradu. O jeho kvalite nerozhoduje cena, ale kapacita, limit nabíjacích cyklov a aplikované bezpečnostné prvky. Podľa vyššie uvedených tipov si teda na našej stránke nájdete batériu Green Cell, ktorá bude spĺňať všetky vaše požiadavky. Rýchlo zistíte, že plná kompatibilita a spoľahlivosť nemusia stáť veľa!