Ako zlepšiť svoju každodennú prácu s adaptérom USB-C

dokovacia stanica 130122

Moderné notebooky majú okrem výborných parametrov, dizajnu, ľahkosti a malých rozmerov jednu vážnu nevýhodu – malý počet portov (a len USB-C). To môže generovať množstvo problémov – neustále pripájanie a odpájanie nabíjačky, disku či iných zariadení môže značne dezorganizovať prácu. Nehovoriac o slotoch na pamäťové karty či HDMI, ktoré jednoducho nenájdeme. Všetky vyššie uvedené problémy je možné presunúť do minulosti vďaka rozbočovačom USB-C.

Konečne plne funkčný notebook

Adaptér USB-C umožňuje rozšíriť jeden (a niekedy aj jediný) port USB-C na 6 alebo viac portov (v závislosti od modelu rozbočovača), ktoré nám chýbajú. Klasické USB-A porty sú stále hojne využívané a len ťažko si bez nich predstaviť moderný notebook. Huby majú porty USB-C, ktoré podporujú štandardy rýchleho nabíjania Quick Charge a Power Delivery, takže počas ich používania môžeme stále nabíjať z použitého portu notebooku. HDMI, Ethernet, SD a micro SD čítačky pamäťových kariet sú ďalšie často používané zásuvky, ktoré nám poskytnú huby. 

Adaptér usb-c 8 portov

Pokročilá technológia v službách užívateľa

Moderné náboje sú ultra kompaktné. To znamená, že si ich môžete vziať kamkoľvek a na stole vám nezaberú veľa miesta. Zaujímavým a veľmi praktickým riešením je rozbočovač Green Cell Connect60 určený pre najnovšie MacBooky. Zariadenie je dokonale zladené s počítačovou skriňou, takže po pripojení sa stáva neoddeliteľnou súčasťou notebooku.

rozbočovač usb-c pre macbook

Zaujímavosťou je, že mnohé dokovacie stanice sú vybavené systémami režimu PC, ako napríklad Samsung Dex, ktoré vám umožnia používať telefón ako mini počítač.

Usb-c rozbočovač v režime pracovnej plochy

Nielen USB-C, teda iné typy adaptérov

Na trhu je množstvo rôznych typov adaptérov. Práve vďaka nim vieme naše zariadenia prispôsobiť najnovším požiadavkám. Najčastejšie využívame nielen smartfón a notebook, ale máme aj stolný počítač, tablet či inteligentné hodinky. Ak váš telefón nemá funkciu indukčného nabíjania, príslušný adaptér ho umožní nabíjať bezdrôtovo. Hoci sú USB-C káble čoraz populárnejšie, nie každé zariadenie má tú správnu zásuvku – niekedy je potrebné použiť adaptér na prispôsobenie kábla novšej zásuvke, napríklad v prípade micro USB a USB-C. 

Ak je počet portov na počítači alebo televízore príliš malý, môžeme použiť zariadenie USB HUB - vďaka tomu nebudete musieť odpájať myš, aby ste k notebooku pripojili napríklad ďalší flash disk alebo audio slúchadlá keď chceme počúvať hudbu. 

Za pozornosť stojí aj adaptér so systémom OTG - práve toto zariadenie umožňuje využívať technológiu On-To-Go, ktorá umožňuje rýchlu synchronizáciu napríklad externého dátového nosiča s mobilným zariadením (bez wi-fi). Ako ukazujú vyššie uvedené príklady aplikácií adaptérov, je ich veľa a nákup takéhoto vybavenia sa môže ukázať ako užitočný v každodennej práci a doma.

Aký USB adaptér si vybrať?

Ako si vybrať správny adaptér? Samozrejme, výber adaptéra závisí od našich potrieb. Niekomu záleží na rýchlosti prenosu dát, iný uprednostňuje nižšiu rýchlosť a viac zásuviek. Nižšie sú uvedené niektoré adaptéry, ktoré si naši zákazníci najčastejšie vyberajú.

Adaptér Green Cell Connect60 8v1 vám dáva možnosť nahradiť dva porty USB-C na vašom MacBooku až ôsmimi ďalšími funkčnými zásuvkami (Thunderbolt 3, USB-C, 3x USB-A, HDMI, čítačka kariet SD a microSD). Thunderbolt 3 umožňuje pripojiť k MacBooku jeden 5K alebo dva 4K monitory pri zachovaní plynulého obrazu v 60Hz, no zároveň umožňuje prenos dát rýchlosťou až 40 Gbps. 

Adaptér GC HUB2 USB-C 6v1 je momentálne veľmi populárny - v tejto verzii adaptéra môžete počítať s rýchlym nabíjaním notebooku a smartfónu priamo cez HUB vďaka technológii Pass-through, Power Delivery (87W) a Quick Charge 3.0 /4.0 podpora. 

V tejto sade nemôže chýbať dokovacia stanica HUB USB-C Green Cell 7. Vďaka podpore Samsung DeX je možné telefón kompatibilný s adaptérom premeniť na počítač. Dôležité je, že jednotlivé modely (okrem tých s procesorom M1) sú kompatibilné s notebookmi a MacBookmi s USB-C portami. 

 

Ak hľadáte dokonalý adaptér pre váš notebook, pozrite si našu ponuku a vyberte si adaptér, ktorý najlepšie splní vaše očakávania!