GC PowerNest – 5 dôvodov, prečo by ste ho mali mať

GC Power nest - 1

Nedávno vyšli von informácie o premiére najnovšieho produktu značky Green Cell – PowerNest. Tento domáci zásobník energie skvele doplní fotovoltaickú inštaláciu. Poďme sa však pozrieť na jeho  detaily. V tomto článku sa dozviete o 5 dôvodoch, prečo by ste ho mali mať doma!

Zásobníky energie slúžia na akumuláciu prebytkov vyrobených FV zariadením a na uskladnenie elektriny odoberanej priamo z elektrickej siete (napr. v noci, keď je tarifa lacnejšia). Toto riešenie teda zvyšuje ziskovosť fotovoltaickej inštalácie a umožňuje vám tešiť sa z nižších účtov za elektrinu. Ako to funguje v praxi a aké sú skutočné výhody GC PowerNest?

1. Stabilný zdroj energie

Panely nevyrábajú stále rovnaké množstvo energie. Ich výkonnosť závisí okrem iného aj od dennej či ročnej doby. Napríklad: panely nefungujú v noci, pretože nemajú zdroj energie, ale fungujú počas zamračených a daždivých dní. Ich účinnosť potom klesá, no nemáme dočinenia s úplným výpadkom výroby elektriny.

Vďaka GC PowerNest získate stabilný zdroj energie pre vaše zariadenie. Energia, ktorá je v ňom uložená vám umožní napájať vaše domáce spotrebiče v noci alebo pri výpadku elektrickej siete.

2. Nezávislosť

Počas najslnečnejších dní môže viac ako polovica energie vyrobenej panelmi skončiť v sieti ako prebytočná. Stáva sa to vtedy, keď je spotreba elektriny v domácnosti nižšia ako výroba fotovoltického systému. Energia, ktorú nespotrebujeme, ide do elektrickej siete, ktorá ju ukladá pre nás a sprístupňuje, keď ju potrebujeme. Sieť vám však nevráti všetky peniaze – do roka dostanete späť 80 %. Zvyšok bude účtovaný ako poplatok za skladovanie energie.

GC Power Nest - 3

Schopnosť riadiť vyrobenú energiu na úrovni domácnosti je prvým krokom k nezávislosti od elektrickej siete. Navyše, v prípade už spomínanej poruchy – váš domov bude mať neustály prístup k zdroju energie.

3. Úspory

Možnosť zhromažďovať vyrobenú energiu a nakladať s ňou podľa vlastných potrieb je spôsob, ako ušetriť. Svoje účty za elektrinu môžete minimalizovať až do 0 €! Ak PowerNest priebežne zbiera energiu zo slnka a dáva ju k dispozícii pre napájanie vašich zariadení, vytvoríte mimoriadne efektívny systém. Získate nezávislosť od externej dodávky elektriny a výrazne znížite svoje náklady na elektrinu.

GC Power Nest - 4

4. Ekológia

Elektrina vyrobená FV článkami je čistá elektrina. Moduly používané vo fotovoltaických inštaláciách nevypúšťajú oxid uhličitý a iné plyny, ktoré sú škodlivé pre životné prostredie. Možnosť uchovávať energiu a využívať ju na napájanie zariadení, aj keď nie ste doma alebo v noci, je jednoducho úľavou pre planétu. Váš domov sa stane šetrným k životnému prostrediu a využíva iba čistú energiu.

GC Power Nest - 5

5. Úplný inštalačný potenciál

Všetky vyššie uvedené aspekty umožňujú GC PowerNest plne využiť potenciál vašej fotovoltaickej inštalácie. Získate tak nielen nezávislý zdroj energie pre svoje zariadenia, ale aj znížite účty za elektrinu a dodáte planéte oddych.