Na každý výlet na bicykli sa oplatí vziať si zopár užitočných vychytávok. Efektívna navigácia nám pomôže dostať sa do cieľa bez problémov, kamera vám umožní zachytiť krásne výhľady a telefón ... ten sa oplatí mať vždy pri sebe. Skontrolujte, ktoré elektronické pomôcky by ste si mali vziať so sebou na jazdu na bicykli. 

V prvom rade – powerbanka 

Powerbanka vám umožní nabiť kompatibilné zariadenie za akýchkoľvek podmienok. Poslúži ako pri výletoch na bicykli, tak aj pre každý deň – najmä vtedy, keď často používame napríklad telefón alebo zariadenie má už starú batériu a „nevydrží“ tak dlho ako predtým. Powerbanka vás zbaví starostí s vidinou vybitého smartfónu, bezdrôtových slúchadiel či iného vybavenia. 

záložný zdroj

Pri výbere powerbanky dbajte v prvom rade na jej kapacitu a počet portov. Väčšia kapacita vám umožní uložiť viac energie a jednoducho - umožní vám dlhšie nabíjať vaše zariadenia. Väčší počet portov sa zase bude hodiť, keď plánujete k powerbanke pripojiť niekoľko zariadení súčasne.

Ako si vybrať powerbanku? Všetko závisí od vašich potrieb. Teraz sa pozrieme bližšie na dve zariadenia od Green Cell: GC PowerPlay10S a GC PowerPlay20. V čom sa líšia a ktoré z nich bude pre vás lepšie? 

PowerPlay10S :

  • Kapacita 10 000 mAh
  • Zaručuje až  36 ďalších hodín prevádzky pripojených zariadení
  • Môžete nabíjať 3 zariadenia súčasne
  • Má 3 porty : USB-C Power Delivery 18W a dva USB-A Ultra Charge porty - vďaka nim môžete nabíjať smartfóny, ale aj Nintendo Switch alebo iPad Pro

PowerPlay20 :

  • Kapacita: 20 000 mAh
  • Získate až 72 ďalších hodín prevádzky napájaných zariadení
  • Má 4 porty : 2 porty USB-C Power Delivery 18 W a 2 porty USB-A Ultra Charge
  • Môžete napájať 3 zariadenia a nabíjať samotnú powerbanku súčasne.

Vďaka odolnej konštrukcii powerbanky môžete svoje zariadenia napájať pohodlným a bezpečným spôsobom za každých podmienok.

usb káble

Elektronika na výlet na bicykli - čo si so sebou zobrať?

Ak vás čaká výlet po výnimočne pôvabných chodníkoch a plánujete zachytiť nádherné výhľady pomocou profesionálnejšej techniky ... nezaškodí pribaliť si do batohu ďalšie batérie do zariadení. 

Batéria pre fotoaparát a dron

Náhradná batéria do fotoaparátu sa bude hodiť najmä na cestách. Nabíjanie batérie vylučuje možnosť používania zariadenia - preto sa oplatí mať náhradnú batériu, ktorú možno rýchlo vymeniť a fotiť bez obáv, že prídete o krásne zábery.

batéria fotoaparátu

Podobná situácia je aj s dronom. Prevádzková doba zariadenia závisí samozrejme od modelu – lacnejšie vydržia na jedno nabitie približne 30 minút. Profesionálnejšie vybavenie dokáže bežať až 2 hodiny, no v oboch prípadoch sa bude hodiť  záložná batéria.

A ak sa chystáte na výlet na elektrickom bicykli...

… Potom sa uistite, že máte vhodný zdroj energie z batérie! Pred odchodom si naplánujte trasu a skúste odhadnúť, ako dlho vydrží batéria na jedno nabitie. Na dlhšie cesty sa oplatí vziať si so sebou nabíjačku na e-bike alebo jednoducho - náhradnú batériu

výdrž batérie ebike

Elektronika na výlete na bicykli sa určite bude hodiť: trasu si môžete skontrolovať na telefóne a zostať v kontakte so svojimi blízkymi. Na druhej strane náhradné batérie do fotoaparátov či dronov sa určite budú hodiť každému nadšencovi fotografovania a zachytávania nádhernej krajiny.