Sú situácie, keď trávime dlhé hodiny na cestách – napríklad stojíme v zápchach, ideme na služobnú cestu alebo ideme na dovolenku na druhý koniec Slovenska. Stojí za to dbať na to, aby ste sa v takýchto situáciách cítili príjemne a spríjemnili vám cestu čo najviac. Pomôcť nám v tom môže rôzne príslušenstvo – od obľúbeného držiaka na telefón, cez systém GPS, až po prevodník. Zistite viac o užitočných vychytávkach do auta!

V tomto článku sa dozviete:

  • aké doplnky vám spríjemnia cestu,
  • ktoré pomôcky by mali byť vo vašom aute vždy po ruke.

Užitočné autodoplnky, ktoré uľahčia život

Najlepšie vychytávky do auta sú predovšetkým tie, ktoré zlepšujú komfort a bezpečnosť počas jazdy. Stojí za to venovať pozornosť funkčnosti každého z nich.

1. Videorekordér (kamera do auta)

Autokamery (známe aj ako videorekordéry) sú na Slovensku čoraz populárnejšie. Ide o zariadenia, ktoré – v závislosti od umiestnenia výbavy – zaznamenávajú pohľad cez čelné a/alebo zadné sklo. Ponúkajú dva režimy nahrávania – zvládnu to ako počas jazdy, tak aj pri parkovaní (napr. keď necháte auto na parkovisku). 

Záznamy z autokamier umožňujú zistiť podrobnosti v prípade šetrenia závady pri autonehode alebo v nejasnej situácii pri cestnej kontrole. Často sa stávajú dôkazmi na súde. Občas sa stanú aj hitom internetu – mnohé videá natočené „z ciest“ ukazujú nešťastia vodičov či porušovanie predpisov a práve takéto materiály sú na internete obzvlášť obľúbené.

vychytávky do auta - kamera do auta 

2. Autonabíjačka Green Cell PowerRide

Vybitý telefón počas cestovania? Nedarí sa vám na dlhší čas zastaviť, aby ste si doplnili zásoby energie? Nič nie je stratené - vďaka autonabíjačke Green Cell Power Ride môžete svoje zariadenia nabíjať aj počas jazdy. Rýchle porty USB-A Ultra Charge 18W s celkovým výkonom 54W umožnia nezávislé napájanie až troch zariadení súčasne. Každý pasažier bude rekuperovať energiu vo svojom zariadení až 3,5-krát rýchlejšie ako v prípade bežnej nabíjačky.

zelená nabíjačka do auta

3. Cúvacia kamera

Máte problém s paralelným parkovaním? Stresujete sa pri cúvaní v stiesnenom priestore? To je znamenie, že v aute potrebujete zadnú kameru. ŠPZ inštalovaná v ráme (so zabudovaným objektívom) prenáša širokouhlý obraz do kokpitu auta. Vďaka tomu uvidíte každú prekážku včas.

4. GPS navigačný systém

Väčšina nových áut sa môže pochváliť už z výroby zabudovaným navigačným systémom na palubnom počítači. Staršie modely áut však túto možnosť neponúkajú. Ak má váš telefón príliš malú batériu na navigáciu po celej trase, oplatí sa hľadať iné riešenie. V tomto prípade bude vyhradené špeciálne GPS zariadenie. Je to vybavenie, ktoré vás môže doviesť do cieľa, nájsť skratku alebo povedať, ako sa rýchlo vyhnúť dopravnej zápche.

5. Držiak telefónu

Dobre vieme, že telefón by sme nemali používať počas šoférovania, no sú situácie, keď po smartfóne predsa len siahneme – zvyčajne preto, aby sme odpovedali na prichádzajúci hovor alebo našli cestu. V oboch prípadoch môže byť pomocníkom držiak na telefón. Vďaka nemu budeme môcť bezpečne zapnúť príslušné funkcie niekoľkými kliknutiami – samozrejme hneď po prejdení na kraj cesty alebo čakaní na semaforoch.

6. Prenosný akumulátorový vysávač

Všetci milovníci čistoty v aute určite ocenia vychytávku, ktorou je prenosný bezdrôtový vysávač. Vysávač je súčasťou výbavy, ktorá je užitočná pre všetkých vodičov. Na kratšie cesty ho síce so sebou berieme len zriedka, no na dlhé cesty môže byť nenahraditeľný – najmä ak cestujete napríklad s deťmi alebo domácimi miláčikmi. S jeho pomocou budete môcť svoje auto vyčistiť kedykoľvek a kdekoľvek – bez toho, aby ste museli hľadať elektrickú zásuvku na pripojenie zariadenia. Čistota na dosah ruky – doslova! 

7. Prevodník do auta

V súčasnosti si na cesty berieme aj elektronické zariadenia, ako sú telefóny a notebooky. Pri odchode – najmä na dlhšie obdobie – musíme počítať s tým, že bude urgentná potreba dodať techniku. V takýchto situáciách bude autokonvertor - prenosná zásuvka - nenahraditeľný. Jeho pripojenie je jednoduché - stačí pripojiť menič k zapaľovaču cigariet alebo pomocou svorky priamo k  batérii. Vďaka meniču môžete napájať všetky druhy elektrických zariadení – od domácich spotrebičov, cez notebook, až po smartfón. Pri nákupe nezabudnite vybrať výkon požadovaný vašimi zariadeniami a vhodnú sínusoidu. Našťastie v našom obchode nájdete 300W aj 3000W meniče, s upravenou aj s čistou sínusoidou - stačí si vybrať ten, ktorý vám najlepšie vyhovuje! 

8. Prenosný LED kompresor

invertorové auto gadgety

Vzduch v pneumatikách klesol pod normál a v okolí nie je čerpacia stanica? Aby sme sa vyhli nebezpečenstvu odpojenia ventilu pneumatiky, môžeme investovať do prenosného LED kompresora. Práve on nám umožní „napumpovať“ koleso na akomkoľvek mieste a v akomkoľvek čase.

Zhrnutie 

Ako vidíte, vychytávky do auta môžu zlepšiť pohodlie a bezpečnosť každej cesty. Niektoré z nich – napríklad autonabíjačky a konvertory – nájdete v našej ponuke. Navštívte náš obchod a vybavte svoje auto potrebnými vychytávkami!