Ak trávite veľa času v aute, tento článok je pre vás! Vybitý telefón, tablet či notebook je najhoršia nočná mora počas dlhej cesty. Existuje však jednoduchý spôsob, ako sa takýmto problémom vyhnúť – budete potrebovať autonabíjačku. Na trhu nájdete veľa návrhov takýchto zariadení, ale stojí za to dôkladne zvážiť nákup a vybrať si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Autonabíjačky sa líšia najmä výkonom a počtom USB zásuviek. Zistite, čo treba zvážiť pri ich výbere.

V tomto článku sa dozviete:

  • aké sú typy nabíjačiek do auta,
  • aké funkcie by mala mať dobrá nabíjačka.

Čo treba zvážiť pri výbere autonabíjačky?

Najpopulárnejším typom autonabíjačky je tá, ktorá sa pripája do zásuvky zapaľovača. Dodáva sa v 3 variantoch:

  • klasický - zariadenie je vybavené USB portami, ku ktorým sa mobilné zariadenia pripájajú káblom,
  • s prídavným káblom - jeden z USB vstupov má kábel s dodatočnými nabíjacími hrotmi,
  • indukčná - moderný typ autonabíjačky, ktorá umožňuje nabíjať zariadenie bez použitia kábla - stačí nasadiť na špeciálnu platňu alebo vložiť do držiaka pripojeného k nabíjačke. 

To však nie sú všetky aspekty, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere autonabíjačky. Dôležité sú vhodné parametre, vďaka ktorým bude nabíjacie zariadenie spĺňať vaše požiadavky. 

zelená nabíjačka do auta

Parametre, ktoré by ste mali vziať do úvahy

Pri hľadaní najlepšieho modelu nabíjačky do auta nezabudnite zahrnúť:

  • Prúdová sila – množstvo ampérov závisí od toho, ako rýchlo dokážete nabiť svoj smartfón. Tento parameter závisí od možnosti nabíjania daného telefónu a technických parametrov nabíjačky.
  • Počet zásuviek - USB autonabíjačka môže mať jednu alebo niekoľko zásuviek. Modely s viacerými vstupmi sú perfektným riešením pre ľudí, ktorí potrebujú v aute okrem telefónu pripojiť aj ďalšie zariadenia.
  • Dĺžka kábla (v prípade verzie s nabíjačkou s káblom) - najlepšia dĺžka kábla je taká, ktorá vám umožní pripojiť telefón a uložiť ho na bezpečné miesto. Vzdialenosť od zapaľovača cigariet je tu veľmi dôležitá. Dostatočne dlhý kábel vám zaistí mobilitu a minimalizuje riziko poškodenia telefónu. 
  • Bezpečnostné prvky - dobrú autonabíjačku spoznáte podľa prítomnosti bezpečnostných prvkov, ktoré zabraňujú poruche zariadenia. Najdôležitejšie je prepätie, preťaženie, skrat a tepelná ochrana.
  • Doplnkové funkcie – mimoriadne dôležitou otázkou je aj funkčnosť autonabíjačiek. Zariadenia môžu byť vybavené inovatívnymi riešeniami, ktoré výrazne zatraktívnia ich používanie, napríklad zrýchlením nabíjania vašej výbavy v aute. Ak chcete takúto funkciu využiť, stačí si vybrať model s modulom Quick Charge a technológiou Power Delivery.

Výber značky je oveľa menej dôležitý. Dnes vyrábané nabíjačky sa vyznačujú pokročilou technológiou, ktorá efektívne ladí s kvalitným značkovým príslušenstvom. Kompatibilnú univerzálnu autonabíjačku možno úspešne použiť na nabíjanie batérie prakticky v akomkoľvek zariadení. Za pozornosť stojí najmä výbava Green Cell, ktorá je vybavená technológiou rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0 a funkciou Power Delivery. Nabíjačka Green Cell 30W okrem štandardného USB portu disponuje dodatočným USB-C portom, takže môžete pripojiť až dve zariadenia súčasne.

akú nabíjačku do auta

Zhrnutie

Nabíjačka do auta je mimoriadne užitočné zariadenie. Je dôležité, aby dokonale vyhovoval vašim potrebám, a preto sa oplatí nájsť si chvíľu a nájsť ten najlepší. Toto príslušenstvo musí byť kompatibilné s mobilným zariadením a musí mať primerané zabezpečenie – účinne tak eliminuje riziko poškodenia zariadení pripojených k nabíjaniu. Zoznámte sa s  ponukou nášho obchodu a presvedčte sa, aké ľahké je nájsť príslušenstvo kompatibilné s vaším zariadením!