Dobíjacie batérie AA a AAA ako alternatíva k bežným batériám. Čo sa oplatí vedieť?

baterie 2205

Ak ste unavení z neustáleho vybíjania zariadení, rastúca hromada použitých batérií a míňanie peňazí za nové jednorazové batérie, dobíjacie batérie typu AA alebo AAA sú pre vás možnosťou! Toto riešenie vám umožní užívať si dlhú výdrž batérie a dosahovať dobré výsledky. 

V tomto článku sa dozviete:

  • prečo sa oplatí používať AAA batérie,
  • aké sú odporúčania pre správne používanie nabíjateľných batérií,
  • ktoré AA batérie sú najlepšie.

Prečo sa oplatí vybrať si dobíjacie batérie

Použitie AA a AAA batérií je veľmi ekonomické a ekologické. Batérie tohto typu je možné mnohokrát dobíjať, vďaka čomu ušetríte peniaze a znížite negatívny dopad na životné prostredie. 

Nabíjateľné AA batérie R6 a R03 sa vzhľadom nelíšia od alkalických batérií. Majú rovnaké rozmery a pasujú na rovnaké zariadenia. Najväčší rozdiel je však v životnosti. Najlepšie Ni-MH batérie vám môžu slúžiť roky pri zachovaní plného výkonu. 

Nabíjateľné batérie Ni-MH môžete používať tak často, ako potrebujete. Po vyčerpaní energie ich stačí vložiť do špeciálnej nabíjačky a zapojiť do zásuvky. 

Nikel-metal hydridové batérie Green Cell si udržia vysoký výkon po dlhú dobu – poskytujú až 3 roky bezproblémovej prevádzky. Vyznačujú sa vysokou odolnosťou voči prevádzke pri teplotách od -20 do +60 stupňov Celzia a veľkou reálnou kapacitou (až 2600mAh). Sú mimoriadne účinné a schopné prevádzky v širokom rozsahu teplôt. Pokročilá technológia v nich použitá výrazne ovplyvňuje výdrž batérií. GC batérie sa dodávajú plne nabité, takže ich možno použiť hneď po vybalení z krabice. 

Neskladujte vybitú batériu

Počet nabíjacích cyklov a úroveň kapacity závisí predovšetkým od správneho používania. Úplné vybitie batérie je, žiaľ, veľmi nepriaznivé, ak batériu necháme na pokoji. Najlepšie je nabiť ho do niekoľkých dní od vybitia. Udržujte svoje batérie nabité – aj keď ich nepoužívate – aby ste predĺžili ich životnosť. 

Vyberte si správne príslušenstvo

Batérie vždy nabíjajte správnou nabíjačkou. Zdroj energie musí byť kompatibilný s  batériou. Iba správne zvolené napätie, prúd a zástrčka zaručia bezpečnosť a správnu prevádzku. 

Starostlivo analyzujte svoje potreby a možnosti a vyberte batérie, ktoré najlepšie vyhovujú vašim požiadavkám. Ak neviete, ktoré AAA batérie si vybrať z ponuky Battery Empire, kontaktujte nás. Radi odpovieme na vaše otázky!

Zhrnutie

Veľmi ekonomickou a ekologickou možnosťou je nepochybne použitie dobíjacích batérií. Ceny týchto výrobkov nie sú obzvlášť vysoké a pri správnej prevádzke budú slúžiť niekoľko rokov. 

Batérie sú veľmi obľúbené. Vyznačujú sa veľmi vysokou kapacitou a účinnosťou. Samozrejme, kvalita buniek je mimoriadne dôležitá. V prípade dobíjacích batérií to má veľký význam, pretože majú slúžiť dlhú dobu, byť bezproblémové a bezpečné. 

Investujte do mobilnej slobody a užívajte si dlhšiu prevádzku zariadení napájaných z batérie. Zabudnite na hromadu použitých batérií a skontrolujte batérie dostupné na našej stránke!